Skip to content

A sikeresen megvalósult „Telephely fejlesztés az RBM Úttechnika Kft.-nél” című projekt

2008-ban alakult vállalkozásunk a világ vezető útépítő gépgyártó vállalatcsoportjának (Wirtgen Group) hazai leányvállalatának stratégiai partnere.

A társaság tevékenységi területei: útépítő munkagépek bérbeadása, illetve útépítések saját kivitelezése. Cégünk az építőipari munkagépek üzemeltetéséhez kiváló szakember állományt is biztosítani tud a partnereink számára.

A cég 2016- ban megkezdte a saját géppark fejlesztését.

A társaság főbb partnerei a hazai nagy útépítési cégek, mindenekelőtt a Magyar Közút Zrt., a Duna Aszfalt Kft., a Hódút Kft., a HÉT Kft., Swietelsky Magyarország Kft.

Az új csarnoképület

Az RBM Úttechnika Kft. új csarnoképület építésére a „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című pályázat keretei között megvalósított PM_KKV_2016/37 kódszámú pályázatával 51,16 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A PM_KKV_2016/37 támogatási azonosító számú projektünk átfogó célja egy közel 700 m2-es csarnok építésével a társaságunk fejlődéséhez szükséges telephelyi feltételek megteremtése volt.

Az új csarnoképület megépülésével javultak cégünk jelenlegi és tervezett gépparkjának tárolási, karbantartási feltételei. Az új irodai és adminisztratív működési környezetben a vállalat dolgozói számára a korszerű munkafeltételek biztosítása is lehetővé vált. A tevékenység alacsony környezeti terhelését biztosító technológiáknak köszönhetően modern, energiatakarékos és fenntartható működési környezet kialakítása valósult meg. A fejlesztés eredményeként egy 694 m2 alapterületű egyterű acélszerkezetű csarnok került megépítésre. A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás során kiválasztott nyertes ajánlattevő, a GCP JUNIOR+ Kft. végezte el. A kivitelezés a szerződésben rögzített határidőre, megfelelő minőségben készült el. A műszaki átadás-átvételi eljárás 2018. május 31-én lezárásra került. Az épület jogerős használatbavételi engedélye 2018.10.31-én került kiállításra.

 

2012

A projekt adatai

A projekt összköltsége 109,44 millió Ft, melyhez 51,16 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a társaság. A támogatás forrása: A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzat.

Támogató neve: Nemzetgazdasági Minisztérium
Megvalósítás helye: 2363 Felsőpakony, Erdőalja u. hrsz. 801.
A beruházás kivitelezője: GCP JUNIOR+ Kft.
(1221 Budapest, Tengeri u. 5.)
A projekt megvalósítási időszaka: 2017.11.28. – 2018.10.31.

Cégünk a fejlesztéshez kapcsolódóan 6 új munkahely teremtését vállalta.